Traductor

dimarts, 8 de setembre de 2020

Història de la cervesa a Catalunya: Montcada i Reixac

En 1935 s'instal·la a Montcada i Reixac una cervesera. Va ser Gerhart Cohnvossen, un jueu d'origen alemany que va arribar a la vila fugint de nazisme, qui va impulsar la cervesera anomenada primer "Las Dos Torres de Munich" i posteriorment només "Las Dos Torres". Aquest nom fa referència a les dues torres de la catedral de Munic. La Guerra Civil va endarrerir l'inici de la fabricació i no va ser fins el 1950 quan van sortir les primeres ampolles de cervesa de la fàbrica. Produïa dues varietats: Blanca Pilsen i Negra Munich. Se sap que el mestre cerveser era un altre alemany de 37 anys, Rudolf Schuceberger. Al costat de la fàbrica n'hi havia una cerveseria amb el mateix nom de la cervesera on es venia la cervesa. La vida de la empresa va ser curta ja que sis anys desprès Damm va comprar el negoci a Gerhart. La producció d'aquest anys rondava els 130 hectolitres anuals.

Vaig trobar aquesta informació al Blog de Montcada i Reixac. 
Un article elaborat per Xavier Colomer.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada