Traductor

dijous, 30 d’abril del 2020

Història de la cervesa a Catalunya: Breda

A partir d'avui, volem fer un recorregut per la història de la cervesa a Catalunya. Internet és una gran font i hem trobat un Blog, que per desgràcia va està operatiu poc de temps: CAELIACEREA on hem trobat informació de la fàbrica que va existir a Breda, Girona.
Cervezas de Santander S.A. va ser una de les grans cerveseres espanyoles. Tenia fàbriques a Santander, Cádiz, Vigo, León y Valladolid. Al 1964 van obrir també una a Breda, Girona, amb la intenció d'elaborar la marca Skol, una franquícia que Cervezas de Santander va voler introduir a la Península Ibèrica. També elaboraven la marca de la cervesera santanderina, La Cruz Blanca.
D'aquí van sortir les primeres llaunes de cervesa del mercat nacional, les famoses Skol, en 1966. A l'any següent es crea la marca Breda. Al 1975 Cervezas de Santander compra Cervecera del Norte que elabora Oro a Bilbao y Trinkal a València, y la Victòria de Málaga. Aquestes compres fan que la empresa canviï de nom i passi a dir-s'hi Unión Cervecera S.A. La fàbrica de Breda tanca el 1982
L'anunci de dalt va aparèixer a La Vanguardia divendres 29 de juliol de 1966 i el de sota diumenge 24 de juny de 1979. L'Hemeroteca de La Vanguardia és una bona font d'informació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada