Traductor

dissabte, 14 de desembre de 2019

Cervesa de Nadal

La referència més antiga a la cervesa d'aquesta època es remunta a Escandinàvia durant l'imperi víking. Feien una cervesa forta i maltosa per les celebracions de Julio (Yule) que oferien a Odin, Frey i altres deus nòrdics. I quan va arribar-hi el cristianisme Yule es va convertí en Nadal. Per la llei del rei Noruec Haakon I, cada família estava obligada a fer la seva cervesa per les celebracions. Segles desprès la tradició va arribar als Estats Units de la mà d'immigrants escandinaus. En les etiquetes actuals dels paisos escandinaus es pot llegir "Julebryg" o "Juleøl"
A principis del segle XIX aquest estil va arribar al Regne Unit, però pel gust britànic era "agradable al paladar, però embriagadora". A les Illes es feien per les festes varietats més als seus estils.
Bèlgica, el país cerveser amb més varietats, també té una gran tradició de cerveses de Nadal, amb cos, fortes i fosques.
I ara amb el boom de les artesanes no hi cap cervesera que no presenti per aquestes festes una cervesa nadalenca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada