Traductor

dissabte, 13 de juliol del 2019

Sant Arnulf, patró de la cervesa

Sant Arnulf (13 d'agost de 582 - 18 de juliol de 640), va néixer en Austrasia, actualment al sudest de França.
Al ser de família acomodada, va arribar a ministre del rei Teodeberto II, ja d'adult es va casar amb una dona de la noblesa, Doda, amb qui va tenir dos fills, però al pas del temps el portava a pensaments religiosos. Així es va retirar cap a l'abadia de Lérins amb el propósit de dedicar la seva vida a Déu.
En aquest periode va haver una vacant en la seu episcopal de Metz, i a l'edat de 32 anys va ser consagrat Bisbe de Metz.
Ja en aquella época Arnulf prevenia als membres de l'esglesia sobre el perill de pendre aigua, per la por de les infeccions produïdes per la pesta, així que tothom només bevia cervesa. L'any 627 es va retirar a un monestir prop de Remiremont a França on va morir i fou enterrat.
Un any més tard els ciutadans de Metz van demanar exhumar el seu cos per ser enterrat a la ciutat, ja que era un religiós molt estimat per als seus conciutadans. La sol·licitud va ser concedida, així que el seu cos va ser portat pels feligressos cap a Metz; a mig camí amb un calurós dia d'estiu, la processó va parar a una taverna de la ciutat de Champignualles, dissortadament només hi havia una gerra per a tots.
Duc Notto un dels feligresos exclamà: "La poderosa intercessió del beat Arnulf ens proveirà de tota la cervesa que falti" i a partir d'aquest moment la gerra mai va acabar i tota la gent va poder apagar la sed. 
Vet aquí, el miracle de Sant Arnulf.
Tant l'església Católica com l'Ortodoxa consideren a Sant Arnulf el San Patró dels cervesers.
Per aquest motiu el proper 18 de juliol quan és conmemora el 1.379 aniversari de la seva mort, esteu tots convocats a pendre unes pintes a La Taberna de Sant Feliu de Llobregat a les 20:00 hores per honorar al nostre Sant Patró.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada